lunes, 19 de mayo de 2014

Activitat 9

Aquesta entrada tracta sobre aquest text: Una mare li diu a la mestra del seu fill de tres anys que fa poc que ha començat el nou curs escolar i que per tant, està en el procés del període d’adaptació, que aquest ja està suficientment adaptat i que considera que ja pot finalitzar aquest període. La mestra li va respondre que, encara que el nen ja estigués adaptat, era ella la que tenia por i no es sentia còmoda finalitzant el període d'adaptació abans d’hora, perquè necessitava que les coses anessin com estaven programades.", després de llegir-ho havíem de dir si pensàvem que la reacció i la resposta de la mestra havia estat correcta i que haguéssim dit nosaltres.

El període d’adaptació és molt important ja que és un canvi per a la vida de l’infant i també dels pares. És la primera separació significativa de l’Infant dels seus pares i aquestos han de tenir la seguretat que el deixen en un bon lloc segur que atendran totes les necessitats del seu fill.

            Aquest procés normalment dura una setmana i tot i que pot ser que hagi nens que en menys temps ja estiguin totalment adaptats. Lo millor es que aquest procés es fes completament però com a mestres hem d’estar preparades per diferents situacions com és aquesta ja que pot ser també que els pares tinguin inconvenients per temes de treball. La resposta de la professora ha set molt insegura no ha donat confiança als pares ja que la resposta el que ha deixat veure és que és la mestra la que no esta segura de poder acabar abans el període d’adaptació sense fixar-se en el nen. La professora en la meva opinió crec que hauria d’haver estat més flexible en la seva decisió, és a dir, primer preguntar quins motius té la mare per dir que ja està adaptat si es per treball, o perquè pensa que com ja no plora ja està adaptat o qualsevol cosa, ens hauríem d’interessar. Després si pensa que pot tenir raó podria haver dit que el dia següent es fixaria com funciona el nen dins la classe per veure si està adaptat i si l’equip directiu deixa pot acabar el període d’adaptació aquell nen.

            Tot i que la mestra en aquest cas també li generava inseguretat a ella acabar el període d’adaptació no hauria d’haver-li fet veure a la família ja que te deixen al càrrec al seu nen i si veuen que tens dubtes sobre una decisió de moltes que hauràs de prendre no estaran segurs alhora de deixar-te una altra vegada al seu fill. Cada família i nen es diferent has d’estar preparada per enfrontar-te a diferents situacions, ja que tot i que ho tinguis plantejat i organitzat d’una forma no significa que tot sortirà així tot i que te pot ajudar bastant.
            També el mestre ha d’estar preparat per algunes famílies amb les que no hi estirà d’acord amb les decisions que prengui però ha de fer saber a les famílies que ell sap lo que fa, és el mestre i sempre mirarà en benefici del nen i haurà de demostrar-li als pares amb professionalitat.

            En definitiva, hem d’estar segurs de les nostres decisions, ser professionals , saber les situacions de les famílies i cooperar amb elles ja que són molt importants en l’educació dels seus fills i es un treball conjunt.


Aquí deix una pàgina d’una escola on expliquen com és el període d’adaptació cosa que es interessant posar-ho en la pàgina web de l’escola per a les famílies.
http://blocs.xtec.cat/pescallunes/quant-a/el-proces-dadaptacio/

No hay comentarios:

Publicar un comentario